Yritys  |  YHTEYSTIEDOT  |  HUOLTO

Potila Magnum Plus äkeet

Potilan legendaarinen Magnum tekee nyt paluun Potilan äesmallistoon täysin uudistuneena.
Magnum Plus äkeessä on yhdistetty Master Pro- ja Maxer -äkeiden parhaat ominaisuudet.

Lopputuloksena on raskaan sarjan tehoäes, jolla saavutetaan tasainen ja laadukas muokkaustulos kynnetylle tai
kevytmuokatulle maalle kovimmissakin muokkausolosuhteissa. Äkeen maksimi työsyvyys on 10-12 cm.

Magnum Plus äkeessä on piikit 9 piikkiakselilla ja piikkiväli on vakiona 8 cm. Koska runko on noin pitkä, äkeen läpäisykyky on erittäin hyvä. Tämän vuoksi Magnum Plus äkeisiin on saatavilla lisävarusteena tihennetty piikkiväli, 6,5cm. Tällä saavutetaan poikkeuksellisen tasainen muokkauspohja.

Magnum Plus mallin piikki on järeä 11x45mm Potila-piikki. Potila testaa joustopiikkien laadun jokaista toimituserää kohden, jottei äkeisiin mene yhtään huonolaatuista piikkiä.

Tämä koskee myös alkuperäisiä, varaosina myytäviä Potilan joustopiikkejä.

Etujoustolata muokkaa, murentaa ja tasaa pellon pintaa. Vahva 10 x 80 jousi sekä muotoiltu kärkiterä yhdistettynä äkeen painoon mahdollistavat pellon pinnan tasoittumisen sekä kokkareiden murustumisen. Etulata voidaan tarpeen tullen varustaa myös jäykistintangolla, jolloin etulata toimii palkkimaisesti.

Rungon vaakasuoruus muuttuu aina, kun äestä vetävää traktoria vaihdetaan. Vaakasuoruus on kuitenkin helppo säätää äkeen etuosassa olevalla työntövarrella. Myös sivulohkojen säätö samaan tasoon keskiosan kanssa onnistuu helposti.

 

Työsyvyyden säädössä on käytössä säätömäntä- tai muistisylinteri. Sylinterissä liikkuva irtomäntä on erikoisvalmisteinen, eikä ryömimistä työsyvyydessä tapahdu.

Työsyvyys osoitetaan näyttävällä keltapohjaisella osottimella äkeen päältä. Osoitin ja asteikko ovat niin kookkaat, että ne näkyvät selkeästi hyttiin. Ratkaisu on yksinkertainen, mutta selkeydessään arvostettu.

Äkeissä käytetään erittäin vahvaa ja järeää 3D-runkoa, joka takaa äkeelle pitkän iän haastavissakin olosuhteissa. Runko on erittäin pitkä ja piikit on jaettu 9 -piikkiakselille, mikä takaa hyvän oljenläpäisevyyden sekä tasoittaa pellon pintaa tehokkaasti, jolloin kylvöalusta on tasaisempi pinnanmuotojen sekä kosteusolojen suhteen.

 

Joustopiikkiäkeen pyörät ovat sijoitettu neljälle akselilinjalle, jotta äkeen kulku olisi tasaista. Eri akselilinjoille sijoitetut pyörät estävät äkeen nyökkymisen, eli äkeen etuosan ylös – alas liikkeen äestämisen aikana. Äkeen tasainen kulku pellolla varmistaa tasaisen muokkaustuloksen syntymisen.

Magnum Plussassa on 340/55-16 renkaat, jotka estävät pyörien painumisen pehmeissäkin olosuhteissa. Kantavat pyörät lisäävät entisestään äestystarkkuutta, kun äkeenrunko on samalla korkeudelle pellon olosuhteista riippumatta. Äkeessä on käytössä erittäin järeät kartiorullalaakeroidut navat sekä telit.