Yritys  |  YHTEYSTIEDOT  |  HUOLTO

New Holland T5 Utility

T5 on suunniteltu tarjoamaan monikäyttöisyyttä, ja se sopii mainiosti kuljetusajoon, karjatilojen yleiskoneeksi, kunnallistekniikkaan ja kaikenlaiseen kuormainkäyttöön. Uudet vääntävät moottorit, kattoikkunan mahdollistama laaja näkökenttä sekä viihtyisä uusi ohjaamo tekevät T5-traktorista täydellisen kumppanin mihin tahansa työhön.

 

 

VisionView™ -ohjaamo ja Command Arc -sivupaneeli on suunniteltu kuljettajan ympärille, ja kattoikkuna tarjoaa täydellisen näkyvyyden etukuormaimelle myös aisat yläasennossa. Kaarrettujen ja avattavien sivuikkunoiden ansiosta sivulla kulkevia työkoneita on mahdollista hallita entistä tarkemmin. Laajennettu takaikkuna takaa hyvän näkymän taakse. Istuimella on mukava asettua säädettävän ohjauspylvään ja sen mukana liikkuvan kojetaulun ansiosta.

Ohjaamo

Deluxe VisionView™ -ohjaamo on suunniteltu kuljettajan ympärille äärimmäisen käyttäjäkokemuksen luomiseksi. Laajan näkyvyyden takaava kattoikkuna on suunniteltu tarjoamaan täydellinen näkyvyys etukuormaimelle myös aisat yläasennossa ilman, että päätä tarvitsee kurkotella. Kaarrettujen ja avattavien sivuikkunoiden ansiosta sivulta kulkevia työkoneita on mahdollista hallita entistä tarkemmin. Laajennettu takaikkuna takaa kristallinkirkkaan näkymän taakse. Uudelleen sijoitettu pakoputki antaa lisää näkyvyyttä eteenpäin niin tiellä kuin pellollakin.

Istuimella on mukava asettua ihanteelliseen työasentoon säädettävän ohjauspylvään ja sen mukana liikkuvan kojetaulun ansiosta. Ajamisen ilon voi jakaa ystävän kanssa täysikokoisen ja turvavyöllä varustetun apuistuimen ansiosta.

Selkeä ja näkyvä mittaritaulu liikkuu ohjauspylvään mukana, mikä takaa pysyvän ja esteettömän näkymän keskeisille toimintaparametreille. Helppolukuiselta pistematriisinäytöltä näkee yhdellä vilkaisulla tarvittavat tiedot. Sähkönostolaitteessa voi helposti säätää laskunopeutta, korkeuden rajoitinta, herkkyyttä ja luistoa tasaisen työjäljen ja maksimaalisen vetotehon saavuttamiseksi.

Vaihteisto

Jokaisella viljelijällä on erilaiset vaatimukset, ja uusien innovaatioiden lisäksi T5 malleissa on tarjolla koeteltua tekniikkaa tehokkuuden parantamiseksi. New Hollandilla on tarjota jokaiselle käyttäjälle sopiva vaihteisto, onpa kyse karjatilan jokapäivisistä töistä, kuljetuksista maantiellä tai erikoistöistä vihannesviljelmällä.

12X12 POWERSHUTTLE
Perusratkaisuna 12×12 Powershuttle -vaihteisto on täydellinen valinta yleiskäyttöön. Sen välitykset sopivat hyvin työnopeuksiin ja ajonopeuden hienosäätöön monilla työkoneilla. Perinteinen vankka rakenne tekee siitä oivallisen käyttäjille, jotka hakevat koneeltaan yksinkertaisuutta ja helppokäyttöisyyttä.

HITAASTI MUTTA TUOTTAVASTI
20×20 Powershuttle -ryömintävaihteisto on ihanteellinen erikoisviljelyyn, kuten vihannestiloille. Käsin istuttamisesta tai sadonkorjuusta suoriudutaan uskomattoman hitaalla ryömintänopeudella, joka on nimelliskierroksilla vain 0,2 km/h. Sadon kuljettaminenkaan ei muodostu ongelmaksi 40 km/h -maantienopeuden ansiosta. Suunnanvaihto on myös tässä vaihteistossa sähköhydraulinen.

DUAL COMMAND POWERCLUTCH
24×24 Dual Command™ -pikavaihteistossa napin painallus lisää vääntöä maantiellä vauhdin hidastumisen estämiseksi ylämäissä ja on ihanteellinen vaativissa pelto-olosuhteissa, joissa se tarjoaa 15 % alemman ajonopeuden ja 18 % nousun väännössä. PowerClutch -nappikytkin on sijoitettu vaihdevivun taakse, ja sen avulla on mahdollista vaihtaa 8 vaihdetta kolmella eri alueella kytkinpoljinta painamatta. Ihanteellinen työtä keventävä ominaisuus pitkiin työpäiviin.

ERGONOMINEN POWERSHUTTLE
Ohjainpylvääseen kiinnitetty sähköhydraulinen suunnanvaihto, Powershuttle, mahdollistaa sujuvan suunnanvaihdon ilman käsien irroittamista ohjauspyörästä. Toimintatapaa on mahdollista säätää B-pilariin asennetulla keinukytkimellä. “Soft” on tarkoitettu normaaleihin peltotöihin, “standard” tavallisiin päivittäisiin
askareisiin ja “super aggressive” -asento nopeisiin suunnanvaihtoihin kuormaintyössä. Asetusta on mahdollista vaihtaa käytön aikana.

Moottori

Kaikissa T5-sarjan traktoreissa on FPT:n kehittämät 3,4-litran Common Rail F5C -moottorit, tehoiltaan 99 – 114 hv. T5-sarjan optimoidut moottorit on varustettu viimeisellä polttoainetaloudellisella versiolla, joka mahdollistaa nopeamman reagoinnin kaasuun ja paremman polttoainetehokkuuden. Suurin teho saavutetaan jo kierroksilla 1900 r/min, ja teho pysyy samalla tasolla aina kierroksille 2300 r/min asti. Vakioteho-ominaisuus ja tasaisempi vääntökäyrä parantavat työskentelyn joustavuutta.

New Holland otti Common Rail -tekniikan käyttöön maataloudessa vuonna 2003, ja T5-sarjan optimoidut moottorit on varustettu viimeisellä polttoainetaloudellisella versiolla, joka mahdollistaa nopeamman reagoinnin kaasuun ja paremman polttoainetehokkuuden. Toisin sanoen suorituskyky säilyy paremmin kuormituksen kasvaessa, ja polttoainetta säästyy.

Hydrauliikka

T5-sarjan malleissa on kokoluokassaan harvinaisen järeät nelivedon akselit. Nelivedon ja 100-prosenttisten tasauspyörästön hammaslukkojen kytkentä hoituu helposti ja vaivattomasti Command Arc -paneeliin sijoitettujen kytkimien avulla.
Ergonominen sähkönostolaitteen korkeuden säätö on mukavasti oikean käden ulottuvilla, ja New Hollandin järkevän suunnittelun ansiosta se mahdollistaa tarkan asetuksen pienellä käden liikkeellä. Nostolaitteen kätevät lasku- ja nostopainikkeet nopeuttavat työkoneen liikuttelua päistekäännöksen aikana, ja ne tekevät työstä helpompaa ja nopeampaa lisäten tuottavuutta ja tehokkuutta.
Vetovarsien päästä mitattuna suurin nostokyky on kahden apusylinterin ansiosta 5420 kg. T5:n jykevät nostolaitteet pystyvät siis nostamaan enemmän kuin traktorin painon.

ETUKUORMAIMEN KANSSA PARHAIMMILLAAN
New Hollandilla tiedetään, että etukuormain on olennainen osa traktoria. Siksi T5-traktorit suunniteltiin alun alkaen kuormainkäyttöön, ja niissä on lyömättömät ominaisuudet tuottavaa etukuormainkäyttöä varten. T5-traktorissa näkyvyys on esteetön joka suuntaan myös aisat yläasennossa, sillä vakiovarusteena on läpinäkyvä kattoikkuna. Merkittävä etu on myös traktorin luontainen ketteryys, sillä etuakselissa kääntökulma on peräti 60 astetta. Kuormainkäytössä ohjattavuuden takaa päähydrauliikasta erillinen 43 l/min ohjauksen pumppu.