Yritys  |  YHTEYSTIEDOT  |  HUOLTO

Faresin Leader ajettavat apevaunut

Faresin Leader PF 2.24 Plus ajettava apevaunu

Miksi itsekulkeva?

Aika, tarkkuus, polttoaineen kulutus ja mukavuus

Nykypäivän apeteknologia keskittyy muutamaan tärkeään tekijään tehokkuutta nostettaessa: tarvittavaan aikaan ja polttoaineen määrään sekä rehun käyttö. Apesekoitusta tehdessä itsekulkeva voi säästää 50% ajassa verrattuna hinattavaan apevaunuun, jota kuormataan erillisellä kuormaajalla. Polttoainesäästöt per apetonni voivat olla myös merkittäviä.

 

Paremmat seokset, vähemmän hävikkiä

Itsekulkeva apesekoitin hyödyttää myös rehua, monessakin mielessä. Tarkka lastaus ja sekoitus takaa tasaisemmat ja tarkemmat seokset. Siististi leikattu rehun reuna siilossa vähentää lämpenemisriskiä ja rehuhävikkiä – mainitsemattakaan vähentynyttä työmäärää.

Faresin ajettavien apevaunujen mallisto

Faresin PF 1

Tilavuus: 11 – 20 m³

Ruuveja: 1  kpl

Max. lastauskorkeus 4,95 – 5,35 m

Moottorin teho: 170 – 205 hv

Faresin PF1.11 ajettava apevaunu

Faresin PF 2

Tilavuus: 18 – 33 m³

Ruuveja: 2 kpl

Max. lastauskorkeus: 4,92 – 6,56 m

Moottorin teho: 170 – 205 hv

Faresin PF2.33 Plus ajettava apevaunu

Selfline ominaisuudet

Sekoitus

Suuri ruuvi yhdistettynä hitaaseen pyörimisnopeuteen takaa hellän käsittelyn rehun rakenteelle. Ruuvin pyörimistä voidaan kuvata pehmeäksi, mutta se liikuttaa suurta määrää rehua jokaisella pyörähdyksellä. Ruuvin koko on on täydellisessä suhteessa säiliön kokoon ja muotoon ja ruuvi on aina yhtä kaukana säiliön seinämästä, jolloin raaka-aineet prosessoidaan tehokkaasti ja sekoitetaan hellästi. Tämän ansiosta saavutetaan tarkat seokset ja pienentynyt tehovaatimus.

Faresin PF2.22 Plus ajettava apevaunu

Lastaus

Faresinissa on 2m leveä lastauspää ja 117 veistä. Lastaus tapahtuu näin todella tehokkaasti ja rehu on jo säiliöön päätyessään lähellä oikeaa mittaa eikä vaadi pitkää sekoitusta. Rummun kolme eri nopeutta varmistavat oikeanlaisen lastauksen jokaiselle materiaalille.

Lastauskanava on markkinoiden suurin 800mm, leveä. Lisäksi kuski voi manuaalisesti hallita lastaushihnan nopeutta, jolloin lastattava materiaali saadaan aina oikeaan kohtaan säiliötä.

Faresin PF lastauspää

Alusta

Faresinissa on hydraulinen etujousitus kaikissa malleissa ja 40kmh versioissa myös takajousitus. Pienimpiä malleja lukuunottamatta löydät myös nelipyöräohjauksen ja nelivedon. Näin kone on kokoisekseen ketterä eivätkä rinteetkään haittaa kulkua.

Faresin PF2.24 Plus ajettava apevaunu

Voimansiirto

Faresin käyttää luotettavia FPT-konsernin moottoreita. 4- tai 6-sylinteriset moottorit antavat tarpeeksi tehoa kaikkia koneen toimintoja varten, jopa 205hv verran.

Moottori Faresineissa sijaitsee takana ja tästä on monta hyötyä:

  • Kuljettajan lisääntynyt työmukavuus
  • Vähemmän melua ja enemmän näkyvyyttä
  • Parempi painonjakauma
  • Parempi pääsy huoltokohteisiin
  • Parempi jäähdytys
  • Moottori on kaukana pölystä

Faresin PF moottori

Ohjaamo ja hallinta

Faresinin ohjaamo on suunniteltu kuljettajaa varten.

Näet kaikki koneen tiedot ja toiminnot oikean etupilarin kohdalta suurista ja selkeistä näytöistä.

Käytät kaikkia koneen toimintoja monitoimikäsinojan kautta, joka on kytketty suoraan kiinni ilmajousitettuun istuimeen.
Ohjaamosta on todella hyvä näkyvyys suuren lasipinta-alan ansiosta. Tuulilasi on kulmassa, jotta pöly ei pääse tarttumaan siihen kiinni. Ohjaamo on myös paineistettu ja pöly pysyy ulkona.

Faresin ohjaamo