Yritys  |  YHTEYSTIEDOT  |  HUOLTO

New Holland CR

Maailman tehokkain

Kahdella puinti- ja erottelusylinterillä varustetut CR-puimurit ovat puintitehoiltaan aivan omaa luokkaansa.
Todistetusti CR10.90 on maailman tehokkain puimuri.

Puintikoneisto

New Hollandin keksintö tuplaroottori puinti- ja erotteluteknologiasta juontaa jo yli 40 vuoden takaa. Matkan varrella roottoreita on parannettu, jotta ne pysyvät aina uusimman teknologian huipulla vastaamaan huippuluokan puintituloksesta ja laadusta. Roottoripuimurin puintitapahtuma käsittelee jyvät erittäin hellävaraisesti ja viljasäiliöstä ei rikkoutuneita jyviä juuri löydy.

CR- puimurimalleissa on kaksi pitkittäissuunnassa olevaa roottoria, jotka hoitavat irtipuinnin erittäin tehokkaasti. CR- sylinteripuimurit käsittää kaikkiaan 6 – erilaista mallia. CR7.90 ja CR8.80-malleissa roottori on halkaisijaltaan 17″ (432 mm) ja CR8.90, CR9.80, CR9.90 ja CR10.90-malleissa roottori on suurempi 22″ (559 mm). Roottoreiden pituus on molemmissa 2638 mm.

Intellisense

New Holland on kehittänyt CR-puimureihin itseoppivan ja ennakoivan puimurin automaattisen IntelliSense-säätöjärjestelmän. Se toimii nopeammin ja vakaammin kuin mikään toinen tällä hetkellä puimurimarkkinoilla oleva automaatiojärjestelmä.

Intellisense-säätö käsittää viettopinnan kuormantunnistuksen, seuraavan sukupolven viljakameran ja sähkösäätöiset roottorin siivet. Järjestelmä tekee korjaavia säätöjä ennen ylikuormitusta tai tappioita. Käyttäjä voi valita erilaiset toiminnot, jotka vaihtelevat maksimitehosta parhaaseen viljan laatuun optimoiden tehokkuuden.

IntelliSense optimoi jatkuvasti ja automaattisesti optimaalisen puinti-, erottelu-, ja viettopinnan asetukset jyvien tappioiden vähentämiseksi, viljan laadun parantamiseksi ja polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi. Lisäksi järjestelmä pyrkii aina lisäämään puimurin tuottavuutta käyttäjän asettamien tappiorajojen puitteissa.

Säätöjärjestelmässä on neljä valintavaihtoehtoa:

 • Pienimmät tappiot
  Mahdollisimman tehokas puinti, jolla puintitappiot säilyvät asetettujen raja-arvojen alapuolella.
 • Paras viljan laatu
  Ajonopeus säätyy automaattisesti niin, että  vilja on mahdollisimman puhdasta, eikä rikkontuneita jyviä ole  ja kuormitusaste on optimaalinen.
 • Maksimikapasiteetti
  Puimuria toimii automaattisesti suurimmalla mahdollisella teholla puintitappioista välittämättä.
 • Kiinteä viljamäärä
  Ajonopes muuttuu automaattisesti niin, että puintikoneistolle tulevan viljamäärä määrä pysyy
  säädetyn suuruisena.

Käyttöliittymä on hyvin yksinkertainen ja se sallii jopa aloittelevien puimurikuljettajien käyttää CR-mallisarjaa kuten ammattilainen.

 

 

Ohjaamo

Tyytyväinen ja virkeä kuljettaja jaksaa työskennellä tehokkaasti ja pitkään. New Holland CR-puimureiden ohjaamo on todellinen ohjauskeskus. Se on tilava, siinä on enemmän säilytystilaa, automaattinen lämpötilansäätö, jne. Ideaalisesti sijoitetut hallintalaitteet tekevät ajosta nautinnon.

Monitoimihallinta
Pöydän hallinnalla on suurin vaikutus puimurin toimintaan pellolla. Monitoimihallintavivulla hallitaan pöydän sekä kelan laskua ja nostoa, pöydän kallistusta ja kevennystä, sängenkorkeutta ja kelan nopeutta.

Värimonitorista tiedot ja säädöt
IntelliViewIV™ -värimonitori kertoo kuljettajalle puimurin kaikki säädöt ja käyttötiedot. IntelliViewIV™ monitorin eri näytöillä liikut helposti koskettamalla näyttöä. CR-puimureissa on kehittynyt esisäätöjärjestelmä, jolla optimoidaan puimurin säädöt eri olosuhteisiin. Säätöjä voidaan lisätä ja muuttaa milloin tahansa. Esisäädöissä voidaan huomioida lako-/pystyvilja, mäkisyys, päisteet jne. Esisäädöt vaikuttavat seuraaviin puimurin toimintoihin: laonnostokelan nopeus ja korkeus, roottorin nopeus ja puintiväli, seulaston säädöt ja tuulen nopeus.

Säiliö ja silppuri

CR-puimureiden suuri puintiteho vaatii myös suuren viljasäiliön. Ollakseen joustava puimurin tulee pystyä puimaan pitkiä jaksoja yksin ilman tyhjennystä. CR-mallien viljasäiliöiden tilavuus vaihtelee 9.500 – 14.500 litraan. Uuden muotoilun ja tekniikan ansiosta suuri säiliötilavuus on pystytty mahduttamaan puimuriin kohtuullisiin ulkomittoihin.

Nopea tyhjennys
Tyhjennysnopeus on huikeat 126 litraa sekunnissa, markkinoiden nopein. CR10.90 malliin saa vaihtoehtona myös 142 litraa sekuntinopeudella toimivan tyhjennyksen jolloin hulppean 14500 litran viljasäiliön jyvät saavat kyytiä.

CR-puimureissa on nelirivinen hammastetuilla terillä varustettu suurtehosilppuri. Vaihto olkien karhottamisesta silppuamiseen käy helposti yhdellä vivulla. Silppurin puhallusteho riittää levittämään hienoksi silputun olkimassa jopa 30-jalan leikkuuleveydelle.

Huono ruumenien levitys voi vaikeuttaa seuraavia viljelytoimia kuten suorakylvöä. CR–puimureissa ruumenet levitetään tehokkailla levitinlautasilla leveälle alalle.

Voimansiirto

CR-puimureissa on polttoainetaloudelliset välijäähdytetyt turbomoottorit nimellisteholtaan 300 kW (408 hv) – 390 kW (530 hv) ja maksimitehot ovat uskomattomat 330 kW (449 hv) – 515 kW (700 hv)

Tehokas ja ympäristöystävällinen
Kaikissa CR – malleissa on FPT Industrialin kehittämät Common Rail -moottorit, jotka täyttävät TIER 4B -päästömääräykset. Se on osa New Hollandin ympäristötavoitteita: kehittää sovelluksia, jotka tekevät maataloudesta tehokkaampaa ympäristöä suojellen. Litratilavuudet moottoreissa vaihtelevat 9-16 litran välillä.

Luotettavaa tehon siirtoa
Voimansiirron varmistavat moottorin päässä olevan vaihdelaatikon märät monilevykytkimet ja Power Band -vetohihnat. Tuloksena on luotettava ja jatkuva voimansiirto kovimmissakin puintiolosuhteissa. Toimintojen, kuten puintikoneiston, tyhjennyksen, leikkuupöydän ja silppurin kytkeminen päällä vaatii paljon voimaa ja luotettavaa kytkentämekanismia. CR-malleissa hydraulisia kytkentöjä ohjataan sähköisesti kytkennän pehmentämiseksi. Kuormantunteva hydraulijärjestelmä tuottaa hydrauliöljyä tarpeen mukaan. Tämä vähentää tehon tarvetta ja pienentää öljyn kuumenemista
.