Yritys  |  YHTEYSTIEDOT  |  HUOLTO

New Holland TD5

TD5 traktorin suunnittelun tavoitteena on ollut tehokas luotettavaan tekniikkaan perustuva traktori, joka on tuottavuudeltaan ja ajomukavuudeltaan korkealla tasolla, mutta edullinen hankkia ja ylläpitää. Huomiota herättävän upea ulkomuoto viimeistelee kokonaisuuden.

TD5 on suunniteltu työntekoa varten. Pitkä huoltoväli, polttoainetaloudellisuus ja yksinkertaiset päivittäiset tarkastuskohteet sekä yhtenäisen konepeiton ja helposti saavutettavissa olevien huoltokohteiden tuomat edut tekevät traktorin ylläpidosta helppoa.

TD5 on todellinen jokapaikan höylä. Se on kotonaan yhtä lailla pihalla kuormaintyössä kuin pellolla työkoneen edessä. Se sopii mainiosti maatalouden lisäksi myös kunnalliskäyttöön ja viherrakentamiseen. Uudet taloudelliset mutta vääntävät moottorit sekä viihtyisä ohjaamo tekevät TD5-traktorista sopivan kumppanin uskomattoman moneen käyttöön.

Ohjaamo

Ohjaamo on päivitetty mukavuudeltaan korkealle tasolle. Tärkeimmät hallintalaitteet, kuten uusi kevytkäyttöinen sähköinen käsikaasu ja uskomattoman kätevä hydrauliikan pikahallinta on keskitetty oikeaoppisesti käden ulottuville sivupaneeliin. Huomiota herättää myös uusi mittaristo, jossa näkyy ajonopeus ja voimanoton nopeus.

VisionView™ -ohjaamo tarjoaa tuottavuutta ja turvallisuutta lisäävän näkyvyyden kaikkiin suuntiin, myös kuormaimelle aisat ylös nostettuna, sillä läpinäkyvä kattoikkuna on vakiovaruste. Tässä traktorissa viihtyy pitkään!

Ohjaamoon noustessa huomaa heti, että se on suunniteltu pitkää päivää varten tuottavuutta nostamaan. Tilaa on runsaasti ympärillä myös korkeussunnassa, ja ovet avautuvat reilusti, jotta mm. karjatilan ruokintatöissä olisi helppoa kulkea sisään ja ulos. Uuden Tier 4 -moottorin alemmat kierrokset merkitsevät samalla vähemmän ääntä ja parempaa ajomukavuutta.

 Uudesta mittaristosta on näkyvissä koko ajan ajonopeus ja voimanottoa käytettäessä voimanoton kierrokset. Sähköinen käsikaasu on kevyt käyttää samoin kuin hämmästyttävän kätevä nostolaitteen pikahallinta.

MAATILAN PARHAAT NÄKYMÄT

Runsas lasipinta-ala avaa huikeat 360°:n näkymät joka suuntaan – myös ylöspäin. Vakiovarusteinen läpinäkyvä kattoikkuna tekee TD5-traktorista huippuvalinnan tarkkaan etukuormaintyöskentelyyn. Etukuormaimen työväline näkyy aisasto ylhäällä turhia kurkottelematta. Etupilarin suojaan viety pakoputki  viimeistelee esteettömät näkymät.

Vaihteisto

 

TD5-malleissa on tarjolla koetellun ja luotettavan vaihtoehdon niille, jotka eivät tarvitse tai halua viimeisintä teknologiaa. Moni arvostaa myös mutkatonta käytettävyyttä ja selväpiirteisyyttä.

12X12 vaiheisto
Perusratkaisuna 12×12-vaihteisto on täydellinen valinta yleiskäyttöön. Sen välitykset sopivat hyvin työnopeuksiin ja ajonopeuden hienosäätöön monilla työkoneilla. Perinteinen vankka rakenne tekee siitä oivallisen käyttäjille, jotka hakevat koneeltaan yksinkertaisuutta ja helppokäyttöisyyttä.

HITAASTI MUTTA TUOTTAVASTI
20×20-ryömintävaihteisto on ihanteellinen erikoisviljelyyn, kuten vihannestiloille. Käsin istuttamisesta tai sadonkorjuusta suoriudutaan uskomattoman hitaalla ryömintänopeudella, joka on nimelliskierroksilla vain 0,2 km/h. Sadon kuljettaminenkaan ei muodostu ongelmaksi 40 km/h -maantienopeuden ansiosta.

PS-vaihteisto – hydraulinen suunnanvaihto
Ohjainpylvääseen kiinnitetty sähköhydraulinen suunnanvaihto, Powershuttle, mahdollistaa sujuvan suunnanvaihdon ilman käsien irroittamista ohjauspyörästä. Muuten vaihteisto on rakenteeltaan 12+12 eli neljä vaihdetta kolmella nopeusalueella.

Moottori

TD5-sarjan traktoreissa on FPT:n kehittämä 4-sylinterinen 3,4-litrainen Common Rail F5C -moottori, joka täyttää tiukat Tier 4A -päästömääräykset. New Holland otti Common Rail -tekniikan käyttöön maataloudessa jo vuonna 2003, ja TD5-traktoreiden optimoidut moottorit on varustettu uusimmalla taloudellisella versiolla.

Nämä äärimmäisen hiljaiset moottorit kehittävät tehoa jopa 114 hevosvoimaa ja vääntöä parhaimmillaan 457 Nm, mikä takaa tuottavuuden ja käyttömukavuuden. Kun otetaan huomioon vielä erinomainen teho-painosuhde, on koossa täydellinen kumppani mihin tahansa työhön.

TURBOAHDETTUA JA VÄLIJÄÄHDYTETTYÄ TEHOKKUUTTA

TD5-traktorissa moderni ajattelu ja perinteinen luotettava rakenne ovat sulassa sopusoinnussa keskenään. Uusimman teknologian turboahdin takaa tehokkuuden. Lisäksi välijäähdytin ylläpitää suorituskyvyn raskaissa ja kuumissa olosuhteissa tuottamalla viileää ilmaa palotapahtumaan. Tehonsa lisäksi moottori on hyvin taloudellinen.

UUDEN TEKNIIKAN TUOMAA TALOUDELLISUUTTA

TD5-traktoreiden Common Rail -moottorit edustavat uusinta korkeatasoista polttoainetekniikkaa, joka mahdollistaa nopeamman reagoinnin kaasuun ja paremman polttoainetehokkuuden. Toisin sanoen suorituskyky säilyy paremmin kuormituksen kasvaessa, ja polttoainetta säästyy. Suurin vääntö saavutetaan kierroksilla 1500 r/min ja suurin teho matalilla 1900 r/min kierroksilla. Lisäksi teho pysyy samalla tasolla aina kierroksille 2300 r/min asti. Vakiotehoominaisuus lisää tuottavuutta voimanottokäytössä ja tiekuljetuksissa. Tasaisempi vääntökäyrä parantaa työskentelyn joustavuutta maksimitehon alueella.

Hydrauliikka

 

ETUKUORMAIMEN KANSSA PARHAIMMILLAAN
New Hollandilla tiedetään, että etukuormain on olennainen osa traktoria. Siksi TD5-traktorit suunniteltiin alun alkaen kuormainkäyttöön, ja niissä on hyvät ominaisuudet tuottavaa etukuormainkäyttöä varten.

TD5-traktorissa näkyvyys on esteetön joka suuntaan myös aisat yläasennossa, sillä vakiovarusteena on läpinäkyvä kattoikkuna. Merkittävä etu on myös traktorin luontainen ketteryys, sillä etuakselissa kääntökulma on peräti 60 astetta. Kuormainkäytössä ohjattavuuden takaa päähydrauliikasta erillinen 43 l/min ohjauksen pumppu.