Yritys  |  YHTEYSTIEDOT  |  HUOLTO

Case IH Farmall A

Lyömätöntä perustekniikkaa kokonaisedullisessa paketissa.

 

 

Farmall A-mallisto koostuu Farmall 85A, 95A, 105A ja 115 A -malleista. Moottoreina on välijäähdytetyt 4-sylinteriset 3.4 litraiset Common Rail turbomoottorit, joten tehoa ja vääntöä on tarjolla reilusti nykyaikaisen maatalouden monipuolisiin tehtäviin.
Farmall A:n suunnittelun perusteena on ollut pelkistetty, oleelliseen keskittynyt toiminnallisuus – ei niinkään pitkälle viety huipputekniikka isompien Case IH -traktoreiden tapaan. Farmall A -mallien keskeiset hallintalaitteet ja toiminnot on toteutettu käyttäjälle selkeällä tavalla. Yksinkertaista ja käytännöllistä.

Ohjaamo

Ohuet pilarit, suuret peilit, laaja tuulilasi ja huolellisesti muotoillut ovien ja ikkunoiden asit takaavat, että Farmall A -traktorista on tämän kokoluokan parhain näkyvyys etukuormaajalle sekä työkoneille. Sinun ei tarvitse kurotella nähdäksesi, mitä tapahtuu, sillä sivupilarin suojaan viety pakoputki viimeistelee esteettömät näkymät.


ERINOMAISTA ERGONOMIAA

Loogiset hallintalaitteet ovat selkeitä ja ergonomisesti oikein sijoitettuja. Vivut ja kytkimet sopivat käteen, ja toiminnot sujuvat vaistonvaraisia oltuasi hetken ratin takana. Neliveto ja tasauspyörästön lukko kytketään sähköisesti. Voimanoton kytkentä sujuu kevyesti servo-ohjauksella, ja sähköinen käsikaasu on kevyt käyttää.

Vakiovarusteena on avautuva ja läpinäkyvä kattoikkuna, joka tekee Farmall A -traktorista huippuvalinnan etukuormaintyöskentelyyn. Pakoputki on kokonaan A-pilarin takana eikä haittaa näkyvyyttä. Työvalopaketti muuttaa yön päiväksi työskennellessäsi pimeässä.

Farmall A -mallien soveltuvuutta etukuormaajakoneeksi, esimerkiksi monipuolisiin kiinteistön hoitotehtäviin, on parannettu varustamalla molempien mallien etuakseli kahdella ohjaussylinterillä. Tämän muutoksen myös ammattikuljettajat ottavat ilolla vastaan. Kääntösäde on 5,8 m, joten traktori kääntyy ympäri pienessäkin tilassa.

Farmall 85A – 115A-mallit on varustettu kaksinopeuksisella voimanotolla. Kaksinopeuksella voimanotolla varustettuna käytettävissä on 540 r/min ja säästönopeus 750 r/min, joten vähemmän voimaa vaativia työkoneita voidaan pyörittää polttoainetta säästäen alhaisemmilla moottorin kierroksilla.

Moottori

Farmall A -traktoreiden sydän on 3,4 litrainen 4-sylinterinen turboahdettu ja välijäähdytetty moottori, joka kehittää maksimimäärän tehoa minimaalisella polttoaineen kulutuksella. Suuri vääntömomentin nousu merkitsee traktorin ripeää kiihtymistä maantiellä ja vahvaa vetotehoa pellolla. Moottorin laaja vakiotehon kierrosnopeusalue takaa parhaan suorituskyvyn voimanottotöissä. Sähköistä käsikaasua on mukava
käyttää sormenpäillä, ja kierrosten hallinta lannoituksessa ja levityksessä on tarkkaa, koska voimanoton nopeus näkyy mittaristossa.

ENEMMÄN TEHOA JA ALHAISEMMAT KUSTANNUKSET

Uuden sukupolven moottorit on suunniteltu tuottamaan tehoa tavalla, jota voit vain odottaa Case IH -traktoreilta, mutta samalla käyttökustannukset pysyvät alhaisina. Farmall 115 A -mallissa maksimivääntö 1500 r/min kierroksilla on peräti 457 Nm, ja moottori tuottaa suurimman tehon jo 1900 r/min kierroksilla, mikä varmistaa erinomaisen polttoainetalouden.

TEHO EI KERRO KAIKKEA

Traktoreiden erittäin laaja vakiotehon alue tarkoittaa käytännössä vähemmän vaihtamistarvetta ja enemmän taloudellisuutta. Moottori vääntää mahtavasti jo alhaisilla kierroksilla, ja se antaa aggressiivista vetotehoa heti liikkeelle lähdöstä alkaen. Jyrkkä tehokäyrä lisää suorituskykyä, jota tarvitaan voimanoton ja hydrauliikan mukavassa ja tehokkaassa käytössä.

HELPPO HUOLTAA

Moottoriöljyn tarkastus voidaan tehdä helposti konepeittoa avaamatta, ja jäähdytysjärjestelmän päivittäinen puhdistus onnistuu kätevästi. Lisävarusteena saatava ilmansuodattimen pölyejektori pidentää ilmansuodattimien puhdistusväliä pölyisissä olosuhteissa työskenneltäessä.

Vaihteisto

 

Yksinkertainen 12+12 vaihteisto sopii loistavasti perustyöhön. Kun halutaan luotettava, pelkistetty ja pitkäaikaisessa käytössä luotettavaksi todettu vaihteisto, on Farmall A oikea valinta.

Farmall A tarjoaa laajan nopeusalueen 1,8-40km/h. Tämän myötä Farmall A suoriutuu varsin monipuolisesti erillaisista töistä. On kyse sitten raskaasta kyntötyöstä, nopeutta vaativasta siirtoajosta tai tarkkuutta vaativasta etukuormaustyöstä, on Farmall A loistava valinta.

Hydrauliikka

Vahva hydrauliikan suorituskyky on ominaisuus, mikä toistuu koko Case IH mallistossa. Ulkopuolisen hydrauliikan tuotto yltää 63 litraan minuutissa ja vakiovarustukseen kuuluu kolme kappaletta kaksitoimisia takahydrauliikan venttiileitä.

TEHOKAS HYDRAULIIKKA

Farmall A -traktoreissa on 63 l/min pumppu nostolaitteelle ja hydrauliikan venttiileille sekä erillinen 37 l/min ohjauspumppu. Se varmistaa hydrauliikan täyden tuoton työlaitteille, mikä takaa lyhyet reaktioajat niin nostolaite- ja etukuormaintöissä kuin perävaunun kippaamisessakin.

REILUSTI NOSTOVOIMAA

Vankkatekoinen nostolaite pystyy helposti nostamaan työkoneet aina 3565 kg painoon asti. Lisävarusteeena voi traktoriin tilata kaksi apusylinteriä, jolloin nostokyky on peräti 4500 kg. Mekaanisella hallinnalla varustetun nostolaitteen hallinta on loogista ja yksinkertaista, ja kattavat säädöt mahdollistavat työkoneiden tehokkaan käytön.

KÄTEVÄ UUSI NOSTOLAITTEEN PIKAHALLINTA

Varustukseen kuuluu myös uusi nostolaitteen uskomattoman kätevä pikahallinta. Sen avulla työkone voidaan päisteessä nostaa ja laskea nopeasti ja helposti ennalta säädetylle korkeudelle.

Voimanotto ja akseli

Vakoiona Farmall A:ssa on 540/750 voimanulosoton nopeudet. Lisävarusteena on saatavilla 540/540E ja 540/1000 VOA- nopeudet.VOA-nopeuden valinta käy kätevästi kuljettajan oikealle puolelle sijoitetusta vivusta. 540E saavutetaan moottorin kierroksien ollessa vain noin 1500 r/min. Alhainen moottorin rpm vähentää polttoaineen kulutusta ja pienentää ohjaamon melutasoa. Farmall A tulee vakiona ajovoimanotolla varustettuna.

Farmall A:ssa on kokoluokkaansa nähden vahva etuakseli. Tasauspyörästön lukko takana hoidetaan kitkalukoilla kun edessä vastaava tapahtuu sähköhydraulisesti. Tämä parantaa traktorin kääntyvyyttä huomattavasti. Farmall A onkin varsin ketterä traktori, tarjoten noin 5,4m kääntösäteen.