Yritys  |  YHTEYSTIEDOT  |  HUOLTO

Potila Herkules äkeet

Pintaäestys muutama päivä ennen varsinaista kylvömuokkausta hidastaa ja tasoittaa maan kuivumista varmistaen tasaisen orastumisen.
Pintaäestys pitää tehdä ajoissa, kun kyntöviilujen harjat ovat kuivuneet, mutta viilujen välissä on vielä kosteaa maata.
Oikea-aikaisella pintaäestyksellä sadon määrä kasvaa ja laatu paranee tasaisen tuleentumisen myötä.

Potila -pintaäkeet tasoittavat kynnöksen tehokkaasti yhdellä ajokerralla. Muokkausvaikutus on jopa tehokkaampi kuin S-piikkiäkeellä. Kynnösharjojen murskauksen ja tasaamisen suorittavat vankkarakenteiset kynsielementit. Säädettävä jälkilata viimeistelee tasoitetun pinnan, jolloin varsinainen kylvömuokkaus voidaan tehdä jo täydellä ajonopeudella.

Herkules pintaäkeet ovat pintaäkeeksi raskaita, neliakselisia tehokoneita. Työleveydet ovat 8m ja 10m. Kolmilohkoisessa rungossa on neljä kynsipalkkia, jotta maa saadaan tehokkaammin tasoitettua.

Työsyvyys säädetään hydraulisesti neljän pyörän avulla. Pyöräkoko on 340/55-16, joiden avulla työsyvyys saadaan kontrolloitua tarkasti.

Kaksitoiminen hydrauliikka mahdollistaa pyörien painon siirtämisen kynsielementteihin kaikkein kovimmissa paikoissa. Tämä lisää pintaäkeen suorituskykyä vielä hiukan siinä tilanteessa, kun äes alkaa käydä kevyeksi kovissa olosuhteissa.

Kynsiyksiköt ovat pulttikiinnitteiset. Kynsien asento on optimoitu maan pyörimistä ja sekoittumista silmällä pitäen parhaan tasoitus ja murustuskyvyn aikaan saamiseksi. Vierekkäisten kynsien väli n. 25 cm, kynnen korkeus 80 mm.

Herkuleksessa on jousitettu ja säädettävä takalata vakiona. Koneen suorituskyvyn ja takaladan ansiosta hyvissä olosuhteissa jopa pelkkä pintaäestys riittää.