Yritys  |  YHTEYSTIEDOT  |  HUOLTO

Kverneland lautasmuokkaimet

Kverneland Qualidisc jakautuu kahteen lautasmuokkainmalliin, Pro- ja Farmer-malleihin. Keskeisimmät erot eri lautasmuokkainmallien välillä on lautasen koossa, rungossa, sekä näin olleen koneen toiminta-alueessa.

Farmer-malleissa on 520mm halkaisijaltaan olevat lautaskiekot ja Pro-mallissa kiekot ovat 600mm. Lautasmuokkaimien maksimi työsyvyys määräytyy lautaskiekkojen halkaisijan mukaan. Farmer-mallien työsyvyys on 2-10cm ja Pro-malleissa 2-15cm.

Lautasmuokkaimia saa nostolaitekiinnitteisinä jopa  6 työleveysmetriin saakka ja hinattavina malleina 4-7 metriä leveinä malleina.

Qualidisc Farmer

Qualidisc Farmer on Kvernelandin suosituin lautasmuokkainmalli Suomessa. Farmer lautasmuokkaimen lautasen halkaisija on 520mm, jolloin työsyvyys voi olla maksimissaan 10cm. Matalemman lautasen etuna on se, että se sekoittaa jo pienemmälläkin ajonopeudella maan ja kasvijätteet keskenään tehokkaasti.

Kaikissa Qualidisc malleissa on kartiomalliset lautaset, joiden aggressiivisuus ei muutu niiden kuluessa. Lautaset on varustettu pienillä hampailla, jotta lautanen pyörii aina kasvijätteistä huolimatta ja tunkeutuu maahan aggressivisesti. Lautaskiekkojen lovet eivät ole liian suuria, jotta saadaan tasainen muokkauspohja. Mikäli koneella muokataan paljon tarttuvissa ja kosteissa olosuhteissa, taaimmaisen lautaskiekkorivin voi tilata niin että joka kolmas lovi on isompi kuin toinen, jolloin lautasen ympärille ei kerry maa-ainesta mikä haittaa työsyvyyden pitämistä.

Lautasen ripustus tulee rakentaa siten, ettei lautanen pääse liikkumaan sivusuunnassa kovillakaan maalajeilla, koska tällöin muokkauspohja ei enää ole tasainen. Qualidisc lautasmuokkaimissa jokaiselle lautaselle on oma lautasvarsi, joka pääsee väistämään esteeseen osuessaan ainoastaan taakse päin. Näin väistävä lautanen ei vaikuta viereiseen lautaseen, koska jokaiselle lautasella on oma lautasvarsi.

Lautaskiekkorivien väli on riittävän pitkä, jolloin kone kulkee vakaasti eikä pompota. Pitkä väli kiekkorivien välissä vähentää myös koneen tukkeutumisriskiä, kun muokataan syvään.

Nostolaitemallien työleveys vaihtoehdot ovat 3-6 metriä ja niiden työsyvyys säädetään hydraulisesti pakkerin asentoamuuttamalla ja lisäämällä hydraulisylinterin varteen säätölevyjä.

Qualidisc Farmer T

Qualidisc Farmer T on hinattava lautasmuokkain Farmer mallistosarjassa. Muidenkin Farmer mallien mukaan, lautasen halkaisija on 520mm ja ainevahvuus 5mm. Työsyvyys voi olla syvimmillään 10cm. Hinattavia Farmer T-malleja saa 4-6 metriä leveinä.

Farmer T lautasmuokkain toimitetaan lähes aina etupyörillä, jolloin muokattaessa kiekkorivit kulkevat tukipyörien ja takana tulevan jyrän välissä. Silloin vetoaisa voi uida pystysuunnassa, jolloin traktoriin kohdistuu huomattavasti vähemmän pystysuuntaista rasitusta ja kyyti on tasaista.

Vetoaisan voi varustaa vetokartulla, mikä tekee yhdistelmästä ketterämmän jolloin päistekäännökset hoituvat pienemmässä tilassa. Hinattavan lautasmuokkaimen tyäsyvyys säädetään nostolaitemallin tapaan hydraulisesti ja säätölätkien avulla.

Lautaskiekkorivien molemmilla reunoilla on sivusuojalevyt, jotka ohjaavat lautasten nostaman maa-aineksen sivulta takaisin työskentelyleveydelle. Levyt ovat kookkaat, jotta ne ovat kaikissa olosuhteissa riittävän tehokkaat. Levyt myötäilevät maan pinnanmuotoja vinosuunnikasripustuksen avulla.

Farmer ominaisuudet

 • 7-15% kevyempi kuin Pro mallit, vähentää tiivistymistä
 • Vahva runko
 • Jatkuvasti hyvälaatuinen leikkausjälki lautasen varren pienen sivuttaisliikkeen ansiosta
 • lämpökäsitellyt lautaset 520x5mm (lujuus 215kg/mm²)
 • Hyvin suojatut huoltovapaat lautasten navat pitkään käyttöikään korkeassa paineessa ja suurilla työnopeuksilla.
 • 2 vuoden takuu!

Qualidisc Pro

Qualidisc Pro on kokoluokaltaan järeämpi lautasmuokkain kuin Farmer mallit ja siinä on 600mm halkaisijaltaan olevat lautaset. Suurempien lautasten avulla Pro-mallien työsyvyydeksi saadaan 2-15cm. Karkaistujen lautasten ainevahvuus on 6mm. Jotta suurempien kiekkojen päälle saadaan riittävästi painoa, pakkerin apurungon kiinnityspisteet ovat tuotu ensimmäisen lautasrivin päälle jolloin lautasmuokkaimen painojakaumaa on saatu lähemmäs lautaskiekkorivejä.

 

Pro-malleissakin kuten myös muissa Qualidisc lautasmuokkaimissa on kartiomalliset lautaset, joiden aggressiivisuus ei muutu niiden kuluessa. Lautaset on varustettu pienillä hampailla, jotta lautanen pyörii aina kasvijätteistä huolimatta ja tunkeutuu maahan aggressivisesti. Lautaskiekkojen lovet eivät ole liian suuria, jotta saadaan tasainen muokkauspohja. Mikäli koneella muokataan paljon tarttuvissa ja kosteissa olosuhteissa, taaimmaisen lautaskiekkorivin lautaset voi tilata niin että joka kolmas lovi on isompi kuin toinen, jolloin lautasen ympärille ei kerry maa-ainesta mikä haittaa työsyvyyden pitämistä.

 

Lautasen ripustus on toteutettu karkaistuilla profiiliputkilla siten, että jokaisella lautasella on oma lautasvarsi. Näin lautaset pystyvät myötäilemään esteitä ja pinnanmuotoja toisistaan riippumatta. Eli vain ne lautaset nousevat ylös mitkä osuvat kiveen. Lautasten kiinnitysvarsien ripustuskohta on prässätty niin, että lautasen kiinnitysvarsi pääsee joustamaan vain ylös-alas suunnassa eikä sivuille lainkaan jolloin jäykillä mailla saavuteteaan tasaisempi muokkauspohja.

Qualidisc malleissa on kahden vuoden takuu myös laakereilla, jotka ovat kestovoideltuja ja niissä on 5-huuliset labyrinttitiivisteet.

Kiekkojen kuluessa vuosien käytön seurauksena niiden halkasijat luonnollisesti pienentyvät jolloin muokkauspohja ei ole enää tasainen eikä juuret leikkaudu kaikkialta poikki. Tällöin Qualidisc Pro mallissa lautasrivien limitystä voi vaivattomasti säätää portaattomasti sivusuunnassa, että muokkauspohjasta saadaan taas tasainen.

Qualidisc Pro T

Qualidisc Pro T on hinattava lautasmuokkain Qualidisc Pro mallistosarjassa. Muidenkin Pro mallien mukaan, lautasen halkaisija on 600mm ja ainevahvuus 6mm. Työsyvyys voi olla syvimmillään 15cm. Hinattavia Pro T- malleja saa 4-7 metriä leveinä.

Qualidisc Pro T lautasmuokkain toimitetaan lähes aina etupyörillä, jolloin muokattaessa kiekkorivit kulkevat tukipyörien ja takana tulevan jyrän välissä. Silloin vetoaisa voi uida pystysuunnassa, jolloin traktoriin kohdistuu huomattavasti vähemmän pystysuuntaista rasitusta ja kyyti on tasaista.

Vetoaisan voi varustaa vetokartulla, mikä tekee yhdistelmästä ketterämmän jolloin päistekäännökset hoituvat pienemmässä tilassa. Hinattavan lautasmuokkaimen tyäsyvyys säädetään nostolaitemallin tapaan hydraulisesti ja säätölätkien avulla.

Lautaskiekkorivien molemmilla reunoilla on sivusuojalevyt, jotka ohjaavat lautasten nostaman maa-aineksen sivulta takaisin työskentelyleveydelle. Levyt ovat kookkaat, jotta ne ovat kaikissa olosuhteissa riittävän tehokkaat. Levyt myötäilevät maan pinnanmuotoja vinosuunnikasripustuksen avulla.

 

Jälkimuokkaimet

Actiflex jyrä ø 580mm – 160 kg/m

 • Sopii kaikille maalajeille
 • Voimakas sekoitus eikä tiivistä liikaa
 • Avara rakenne, pieni tukkeutumisriski
 • Jyrän sisällä on puhdistuskaapimet
 • Hinnaltaan kohtuullinen
 • Suosituin pakkerimalli Suomessa

Actiring teräskiekkojyrä ø 540mm – 160 kg/m

 • Kevyt versio teräsjyrästä
 • Soveltuu vähemmän kivisille maille
 • Säädettävät, perässä laahaavat veitset rikkovat murukokoa, tasoittavat maata ja pitävät jyrän puhtaana
 • Veitset voi säätää yläasentoon jolloin maa jää karkeammaksi

Actipack teräsjyrä ø 560mm – 220 kg/m

 • Sopii hyvin keskiraskaille ja raskaille maille
 • Sopii myös kivisille, märille, savisille ja tarttuville maille
 • Jyrän kehän terät rikkovat murukokoa ja tasoittavat
 • Säädettävät, perässä laahaavat veitset rikkovat murukokoa, tasoittavat maata ja pitävät jyrän puhtaana
 • Veitset voi säätää yläasentoon jolloin maa jää karkammaksi

Varpajyrä ø 550mm – 90 kg/m

 • Tehokas tasoittaja ja murentaja
 • 10 putkea, toimii myös märissä olosuhteissa
 • Edullinen ja kevyt
 • Kevyiden ja keskiraskaiden maiden tiivistämiseen

Kaksoisvarpajyrä ø 400mm – 160 kg/m
 • Tehokas tasoittaja
 • Kevyiden ja keskiraskaiden maiden tiivistämiseen