Yritys  |  YHTEYSTIEDOT  |  HUOLTO

Kverneland kylvökoneet

Kverneland kylvökonemallisto pitää sisällään kahta erilaista kylvökonemallia. Tavanomaisemmassa u-drill kylvölannoittimissa on muokkainvarustuksena lautasmuokkain ja siemenet sijoitetaan maahan kaksoiskiekoilla varustetuilla kylvövantailla. U-Drill kylvökoneet ovat aina hinattavia malleja.

Ts-drill edustaa rakenteen puolesta täysin erilaista kylvökonetta, sillä tässä mallissa säiliö ja syöttölaitteet ovat istutettu joustopiikkiäkeen päälle ja jyvät sijoitetaan maahan piikkien selkäpuolella olevien suuttimien kautta maahan, Ts-drill kylvökoneet ovat aina nostolaitekiinnitteisiä.

Kverneland kylvökoneita on valmistettu Saksan Soestissa Kvernelandin tuotemerkillä jo kymmenen vuotta ja sitä ennen Accord tuotemerkillä vuosikymmeniä. Ensimmäinen pneumaattinen kylvökone tehtiin tällä kyseisellä Accordin tehtaalla jo vuonna 1966. Kverneland osti Accord tuotemerkin vuonna 2008. Tältä tehtaalta on toimitettu erilaisia kylvökoneita yli 80 000 kpl ympäri maailmaa.

Kverneland U-Drill Plus

Kverneland u-Drill mallisto koostuu 3, 4 ja 6 metriä leveistä pneumaattisista kylvökoneista. U-Drill mallit ovat pelkkään siementen kylvöön ja u-Drill Plus mallit ovat kylvölannoittimia. Suomeen u-Drill Plus kylvökoneet ovat varsinaisesti rantautuneet vasta viime vuosina ja tällä hetkellä tyytyväisiä u-Drillin käyttäjiä löytyy eri puolilta Suomea. Tanskassa u-Drill kylvökoneita myydään jo 50 kappaleen vuosivauhtia!

U- drill tarjoaa korkeaa suorituskykyä sekä käyttömukavuutta jopa kovilla 18 km/h ajonopeuksilla. Kylvö- ja muokkaussyvyys sekä vannaspaine säädetään nopeasti ja helposti hallintalaitteella, jolloin voidaan reagoida nopeasti koneen säätöihin maalajien, kylvettävien kasvien ja olosuhteiden muuttuessa. Aikaa säästyy myös nopean kiertokokeen tekemisen sekä kiertokoemuistipaikkojen ansiosta.

Etupakkeri ja lautasmuokkain viimeistelee kylvöalustan 

Kylvöalustan valmistelun aloittaa etupakkeri joka tasaa maata, murustaa kokkareita sekä vakauttaa kylvökoneen kulkua mikä puolestaan mahdollistaa tarkan muokkaus- ja kylvösyvyyden. Etupakkerin pyörien halkaisija on 800mm ja se nousee päisteissä ylös hydraulisesti. Sen voi jättää yläasentoon, jos sitä ei tarvita.

Etupakkerin jälkeen kaksirivinen koko työleveydeltä muokkaava lautasmuokkain käsittelee pellon pinnan tasaiseksi ja tasalaatuiseksi kylvöalustaksi. Lautasmuokkaimen muokkaama maa tiivistetään leveällä off-set takapyöräpakkerilla ennen kylvöä. Lautasmuokkaimen sijoitus etu- ja takapyörärivistön väliin takaa aina oikean työsyvyyden myös pinnanmuotojen vaihdellessa. Näin kylvösyvyydet ovat jokaisella kylvövantaalla samat ja siemenen sekä maaperän välinen kosketus takaa erinomaisen kapillaarisen toiminnan. Takapyöräpakkerin pyörien halkaisija on 900mm, jolloin pyörät rullaavat hyvin vaatien vähemmän vetotehoa.

Kylvösyvyys on täsmälleen sama kaikilla vantailla

Kylvövantaat ovat koko kylvökoneen tärkein osa-alue. Kylvövantaiden teräskiekkojen kapea profiili ja off-set asettelu leikkaa ja sulkee kylvövaon oikeaoppisesti. Suuren vannaspaineen ja kapean kaksoiskiekkojen välisen kulman ansiosta vannas pitää työsyvyytensä. Kylvörivi tiivistetään täsmällisesti juuri jyvän päältä pyöreä profiilisella tiivistyspyörällä, jolloin maakontakti on optimaalinen.

Kylvös viimeistellään jälkiäkeellä. S-muotoiset tai suorat sormiharat varmistavat siementen optimaalisen peittämisen. Kun jälkiharalla on oma runko, niiden aggressiivisuutta on mahdollista säätää helposti ja nopeasti kahdella veivillä.

Käyttäjien kokemukset 

Suomeen myytyjen u-Drill kylvölannoittimien käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä koneen kestävään ja toimivaan rakenteeseen sekä hallintalaitteen käytön selkeyteen. Etupakkerin tarpeellisuutta konetta hankittaessa moni on epäröinyt mutta jälkeenpäin etupakkerin olemassaolo on nähty tärkeäksi osaksi kylvökonetta. Etupakkeri vakauttaa koneen kulkua niin paljon, että se vähentää myös traktorinkin tärähtelyjä. Orastumisen ja kylvöksen tarkkuus ovat saaneet myös kehuja.

Kverneland TS-Drill

Kvernelandin TS DRILL -äeskylvökone tarjoaa tehokasta tuottavuutta kylvöön. Tämä kylvökone on edullinen työleveyksiinsä nähden ja sen rakenne sopii hyvin Suomen kosteisiin ja kivisiin kylvöolosuhteisiin. Koska kylvöäkeen rakenne on yhtä kevyt ja avara kuin äkeissä, kylvös jää sopivan kuohkeaksi, mikä on tarpeen syyskylvöillä ja sateisina keväinä.

Lehtijousilaukaisulla toimivat äkeen piikit eivät nouse ilmaan kohdatessaan pellon pinnalla olevan kiven vaan kivi pyörähtää piikin ohitse, jolloin kylvösyvyys ei vaihtele. Piikkien jousto on toteutettu lehtijousilaukaisulla, koska silloin piikki pitää kylvösyvyytensä tasaisimpana. Piikin takana on patentoitu suutin siemenen kylvämiseen.

TS-Drillin kustannustehokkuuden puolesta puhuu myös edullinen hankintahinta mikä karkeasti noin puolet hinattavien pneumaattisten kaksoiskiekkovantailla varustettujen kylvökoneiden hinnasta.

Ensimmäisellä äestyksellä lannoitteet ja toisella siemenet

TS-Drill on varustettu vain yhdellä syöttölaitteella eli sillä ei voi kylvää apulantaa ja siemeniä samaan aikaan. Väkilannoitteiden kylväminen kuitenkin onnistuu TS-Drill kylvökoneella, joten ensimmäisellä äestyksellä voi kylvää apulannat peltoon ja toisella äestyksellä siemenet! Syöttölaitteeseen saa viisi erilaista rullaa eri kokoisille siemenille ja kiertokokeille on muistipaikkoja.

TS-Drill kiinnitetään traktorin nostolaitteiseen, joten sitä on ketterää käsitellä myös pienillä pelloilla ja ahtaissa kulmissa. TS-Drillien vetämiseen tarvitaan hevosvoimia 20-40 metriä työleveysmetriä kohti eli minimissään vain 100-130 hevosvoimainen traktori. Työleveysvaihtoehtoja on 4m, 4,8m, 5m, 5,6m ja 6 metriä. Kuljetusleveys on 3 metriä. Säiliön tilavuus on ilman lisälaitoja 1350 litraa ja lisälaitojen kanssa 1700 litraa. Kylvökoneen riviväliksi voidaan valita 12,5cm – 15 cm.

TS-Drill kylvökoneen hallinta tehdään e-com versiossa ISOBUS terminaalilla ja e-bas versiossa Kvernelandin Focus 3 hallintalaitteella. Tämän pneumaattisen kylvökoneen puhallinta pyöritetään joko hydrauliikalla tai traktorin ulosotolla. Kylvösyvyys säädetään kylvökoneen tukipyörillä, joiden varassa kylvökonetta hinataan.

TS-Drilliin saa kattavasti lisävarusteita kuten ajomerkkarit, etulatan, jälkiharan, tiivistyspyörät, pyöränjälkien kuohkeuttajat ja puolentyöleveyden sulun.