Yritys  |  YHTEYSTIEDOT  |  HUOLTO

Kverneland jyrsimet

Kvernelandilla on pitkät perinteet taso- ja kelajyrsinten sekä kesantomurskainten valmistuksessa. Markkinoitten modernein tasojyrsinmallisto itsekantavin roottorikoteloin sekä järeä rakenne varmistavat kestävyyden kovassakin käytössä. Työleveydet versiosta riippuen 2,5-6 metriä.

Kverneland tasojyrsimet on kehitetty toimimaan luotettavasti ja tehokkaasti erilaisilla maalajeilla ja kestämään kovaa käyttöä. Tasojyrsimien NG-M mallit ovat suunniteltu traktoreille joissa on enintään 140 hevosvoimaa. NG-H mallisarja ovat puolestaan suunniteltu enintään 180 hevosvoiman traktoreille ja NG-S suurille 250 hevosvoiman traktoreille.

NG-M tasojyrsimet

Kverneland NG-M 101 tasojyrsimet on suunniteltu keskikokoisille traktoreille, joiden voimanottoteho on enintään 140 hv. NG-M rakenne on samanlainen kuin hyvin tunnetuissa NG-H 101 ja NG-S 101 malleissa. Työleveydet 2,5 ja 3 metriä.

Kverneland tasojyrsimet on suunniteltu vaativiin olosuhteisiin. Erityista huomiota on kiinnitetty luotettavuuteen ja vahvaan roottorikotelon rakenteeseen. Tämä on saatu aikaan suurella piikkiakseleiden kartiorullalaakereitten välimatkalla, erikoiskarkaistuillla hammaspyörillä sekä järeällä roottorikotelon rakenteelle.

Roottorikotelo
Roottorikotelon järeästä rakenteen ansiosta erillisiä tukia vetokolmiosta roottorikotelon päätyihin ei tarvita kuten useimmissa kilpailijoissa. Yksi 5mm profiililevy kotelon alla ja  5mm levy kotelon päällä muodostavat 120 x 400 mm roottorikotelon. Tämän lisäksi kotelon sisällä on erillinen  10mm vahvistuslevy, joka on sijoitettu tarkasti roottoreihin nähden. Tämä antaa kotelolle erinomaisen jäykkyyden mutta säästää koneen painoa.

45 mm roottoriakseli
Järeä 45 mm roottoriakseli on laakeroitu kahdella suuriläpimittaisella (Ø40 ja Ø45 mm) kartiorullalaakerilla, joitten väli on 47 mm. Voimansiirrosta roottoriakseleille vastaavat jämerät 30mm rattaat.

Avara rakenne
90 mm väli teränpitimestä roottorikotelon pohjaan tekee koneen rakenteesta avaran ja varmistaa suurienkin olkimäärien tai kivien pääsyn helposti roottoreiden läpi aiheuttamatta tukoksia. Tämä varmistaa erinomaisen muokkaustuloksen myös pelloilla, joilla on paljon kasvinjätteitä. 

Terien mitta
NG-M tasojyrsimien terän mitta 12 x 280 mm. Vakiovarusteena terät ovat pulttikiinnitteiset, pikakiinnitteiset terät ovat saatavissa lisävarusteena.

NG-H tasojyrsimet

Kverneland NG-H 101 tasojyrsimet on suunniteltu suurille traktoreille, joiden voimanottoteho on enintään 180 hv. NG-H maliien järeä roottorikotelo ja pikakiinnitteiset Quick-Fit terät tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon suurillekin tiloille. Työleveydet 3 – 4 metriä.

Roottorikotelo
Roottorikotelon järeästä rakenteen ansiosta erillisiä tukia vetokolmiosta roottorikotelon päätyihin ei tarvita kuten useimmissa kilpailijoissa. Yksi 6 mm profiililevy kotelon alla ja 6 mm levy kotelon päällä muodostavat 140 x 400 mm roottorikotelon. Tämän lisäksi kotelon sisällä on erillinen 12 mm vahvistuslevy, joka on sijoitettu tarkasti roottoreihin nähden. Tämä antaa kotelolle erinomaisen jäykkyyden mutta säästää koneen painoa.

50 mm roottoriakseli
Järeä 50 mm roottoriakseli on laakeroitu kahdella suuriläpimittaisella (Ø45 ja Ø50 mm) kartiorullalaakerilla, joitten väli on 55 mm. Voimansiirrosta roottoriakseleille vastaavat 40 mm rattaat.

Avara rakenne
Väli teränpitimestä roottorikotelon pohjaan on NG-H malleissa 95 mm. Se tekee koneen rakenteesta avaran ja varmistaa suurienkin olkimäärien tai kivien pääsyn helposti roottoreiden läpi aiheuttamatta tukoksia. Tämä varmistaa erinomaisen muokkaustuloksen myös pelloilla, joilla on paljon kasvinjätteitä. 

Terien mitta
NG-H tasojyrsimien terän mitta 15 x 315 mm. Vakiovarusteena terät ovat pikakiinnitteiset Quick-Fit terät.

NG-S tasojysrimet

Kverneland NG-S 101 tasojyrsimet on suunniteltu kaikkein suurimmille traktoreille, joiden voimanottoteho on enintään 250 hv. NG-S maliien todella järeästi mitoitettu rakenne ja pikakiinnitteiset Quick-Fit terät tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon kovaan urakointikäyttöön. Työleveydet 3 – 4,5 metriä.

Roottorikotelo
Roottorikotelon järeästä rakenteen ansiosta erillisiä tukia vetokolmiosta roottorikotelon päätyihin ei tarvita kuten useimmissa kilpailijoissa. Kaksi 10 mm profiililevyä muodostavat järeän 150 x 400 mm roottorikotelon. Täysin hitsatut roottoreiden pitimet antavat lisäjäykkyyttä rakenteelle.

60 mm roottoriakseli
Todella vahva 60 mm roottoriakseli on laakeroitu kahdella suuriläpimittaisella (Ø55 ja Ø60 mm) kartiorullalaakerilla, joitten väli on peräti 80 mm. Voimansiirrosta roottoriakseleille vastaavat erikoiskarkaistut 50 mm rattaat.

Avara rakenne
Väli teränpitimestä roottorikotelon pohjaan on NG-S malleissa peräti 125 mm. Se tekee koneen rakenteesta avaran ja varmistaa suurienkin olkimäärien tai kivien pääsyn helposti roottoreiden läpi aiheuttamatta tukoksia. 

Terien mitta
NG-S tasojyrsimien terän mitta 18 x 330 mm. Vakiovarusteena terät ovat pikakiinnitteiset Quick-Fit terät.

Kelajyrsimet

Kverneland GS kelajyrsimet sopivat monipuolisen erikoisviljelyn tarpeisiin, kauppapuutarhoille ja vaativaan maatalouskäyttöön. GS kelajyrsimiä on saatavana erilaisilla vaihteisto- ja terävaihtoehdoilla sekä monipuolisilla lisävarusteilla. GS kelajyrsimien työleveydet ovat 1,50 – 2,85 metriä.

GS kelajyrsimissä on ainutlaatuinen roottorin rakenne. Roottorin laippojen väli on ainoastaan 20 cm, kun se useimmissa kilpailijoissa on 25-28 cm.

GS 60 kelajyrsimet
GS 60 mallien suurin suositeltava traktorin voimanottoteho on 60 hv. Työleveydet 150 – 200 cm. Vahva ja varmatoiminen voimansiirto on toteutettu rattailla koneen päädystä. Vakiomalli on yksinopeuksinen ja tarkoitettu 540 r/min voimanottonopeudelle. Roottorinopeus vakiomallissa on 234 r/min. Vakiona kone on varustettu tasausladalla.

GS 81 kelajyrsin
GS 81 mallien suurin suositeltava traktorin voimanottoteho on 80 hv. Työleveys 200 cm. Vahva ja varmatoiminen voimansiirto on toteutettu rattailla koneen päädystä. Vakiomalli on yksinopeuksinen ja tarkoitettu 540 r/min voimanottonopeudelle. Roottorinopeus vakiomallissa on 234 r/min. Vakiona kone on varustettu tasausladalla. Lisävarusteena kaikki mallit voidaan varustaa koneen eteen tai taakse asennetuilla kannatuspyörillä sekä myös varpa- tai tiivistysjyrällä.

GS 121 ja 121 CV-3 kelajyrsimet

GS 121 mallien suurin suositeltava traktorin voimanottoteho on 120 hv. Työleveydet 235 – 285cm. Vahva ja varmatoiminen voimansiirto on toteutettu rattailla koneen päädystä. Vakiomalli on yksinopeuksinen ja tarkoitettu 540 r/min voimanottonopeudelle. Roottorinopeus vakiomallissa on 294 r/min. GS 121 CV-3 mallit on varustettu kolminopeuksisella vaihteistolla, jossa nopeuden valinta tapahtuu kätevästi vivulla. Kaikki mallit ovat tehdastilauksena saatavana myös 1000 r/min voimanottonopeudella.

GS121 mallien roottorin halkaisija on todella suuri, sen ansiosta suurin muokkaussyvyys on 30 cm. Vakiona kone on varustettu tasausladalla. Lisävarusteena kaikki mallit voidaan varustaa koneen eteen tai taakse asennetuilla kannatuspyörillä tai valinnaisesti myös varpa- tai tiivistysjyrällä.